Hosting Nedir

30.07.2015 17:47 Genel  Sefa Sungur

Hosting Nedir

Hosting bir internet sitesinde bulunan sayfaların, resimlerin ve dosyaların, internet kullanıcılarının ulaşabileceği bir bilgisayarda bulunmasıdır. Bu bilgisayarlar internet siteleri yayınlamak ve verileri korumak ve saklamak için özel üretilir. Binlerce internet kullanıcısının aynı anda erişmesini sağlayacak kapasitede bulunur ve bu bilgisayarlara web sunucusu adı verilir. Veri saklama ve yayınlama işlemine ise web hosting adı verilir.


Genel olarak 4 farklı türde kullanılabilir.

Paylaşımlı = Hosting hizmeti veren firmanın sunucusu üzerinden birden fazla websitesinin host edilmesidir. Çok ekonomiktir fakat çok fazla trafiği olan internet siteleri için önerilmez.

Bayi (Reseller) = Hosting hizmeti veren firmanın sunucusu üzerinde daha fazla bir alan kiralanır ve bu alan küçük parçalara bölünerek reseller paketi alan kişi de hosting hizmeti verir.

Sanal Sunucu = Fiziksel bir sunucu üzerinde birden fazla işletim sistemi kurularak sanal sunucular oluşturulur ve kiralanır. Kullanıcı kendi sanal sunucusunu istediği gibi yönetme yetkisine sahiptir.

Co-Location = Sunucu’nun tüm donanım ve yazılımlarını siz yönetirsiniz fakat sunucunuzu dataCenterlara bırakırsınız, internet bağlantısı, gerekli enerji ve soğutma gibi hizmetleri data centertarafından karşılanır.

Yorum Yazın

İsminiz *

E-Mail Adresiniz (Yayınlanmayacak) *

Web Siteniz

Yorumunuz *

Yorumlar